Funderar du på att bygga om? Då har du kommit rätt! Hansen Lau Sten & Platt AB är företaget som gör det mesta inom stenläggning, renovering och andra byggprojekt. Vi på Hansen Lau erbjuder totalentreprenad till våra kunder, vilket innebär att vi kan hjälpa dig med allt som har med ditt byggprojekt att göra. Vår verksamhet var i början inriktad på plattsättning, men vi har på senare tid utökat vårt team med erfarna och kompetenta snickare och murare. Vi har även ett nära samarbete med företag inom el och VVS. Detta gör att vi kan ta på oss alla delar av en byggnation – från grunden till slutfinishen. Vi garanterar hög kvalitet och håller en hög standard på alla våra tjänster. Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst möte, där vi tillsammans spånar på idéer och på lösningar för att förverkliga dina byggdrömmar.

Vi utför stenläggning i hela Stockholm

Sten är ett mycket vackert och mångsidigt material. Dess slitstarka yta och unika karaktär gör det till ett älskat materialval i både inom- och utomhusprojekt. Vi på Hansen Lau Sten & Platt AB erbjuder stenläggningstjänster till både privatpersoner och företag runt hela Stockholm. Vi har en gedigen erfarenhet av stenläggning och kan hjälpa dig med det mesta inom detta. När du bestämt dig för vilken typ av stenprojekt du vill göra, finns det vissa materiella beslut du måste ta gällande pris, användningsområde, ytstruktur och färg.
När man planerar att anlägga en ny stenbelagd yta inomhus eller utomhus är det några viktiga steg man måste följa för att få det bästa resultatet. Sten kan vara ett dyrt material att köpa in, därför är det viktigt att få till det rätt på en gång.

Det finns väldigt många stenprodukter på marknaden idag, både är anpassade för att läggas inomhus och utomhus. Sten är ett funktionellt, slitstarkt och snyggt material som kan läggas på allt från golv, trappor, väggar till bänkskivor. Alla har vi våra favoriter, t.ex. Carrara marmor, granit, kvarts eller kanske kalksten. Oavsett vilken sten ni väljer lovar vi er ett proffsigt och lyxigt slutresultat. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med stenläggning inomhus. Som referenser kan vi nämna Nobis Hotell, Hallwyllska museet och ett flertal privata kunder runt om Stockholm. Titta gärna i bildgalleriet för bilder och inspiration.

Då vi ofta utför totalentreprenader kan våra plattsättare garantera hög klass inte bara på finishen men även på för och underarbetet.

Natursten, marmor eller granit?

Stenläggning är ett riktigt hantverk som bör utföras proffesionellt. Alla stenmaterial har sina egna egenskaper som är viktiga att känna till. Vi hjälper er under er valprocess och förklarar för och nackdelarna med respiktive material.  I ett badrum, till exempel, är det viktigt att tänka på fuktspärrning och att bara använda vattentåliga material. Naturstensplattor måste ha en beständighet och täthet mot vatten, risken är annars att vattenlösliga mineraler och salter i stenen kan tvättas ur. Granit, skiffer och gnejs är material som passar bra i våtutrymmen. I en hall kanske du vill installera golvvärme innan själva stensättningen? Då ska man man tänka på att välja klinkergolv som passar ihop med golvvärme. Klinker är en typ av keramisk platta, som precis som kakel är tillverkad av lera men har en mycket högre materialtäthet. De flesta typerna av natursten fungerar bra att använda inomhus. Det är mer en fråga om tycke och smak, samt användningsområde. Oavsett vilken sten du väljer kommer du att få ett resultat som håller sig snyggt och fräscht i många år framöver.

Önskar du få ett prisförslag? Använd gärna kontaktformuläret på denna sida alt. kan du klicka här för att se våra kontaktuppgifter.

  • Gratis offertförfrågan

    Fyll i dina uppgifter eller ring oss direkt på tel: 08 711 88 37

sten badrum
stenläggning
marmor
badrumsrenovering